Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Παρουσίαση βιβλίου

               "Όταν αγαπάς είναι για πάντα"
                                                          Γράφει η μαθήτρια Εμ. Αλιπράντη

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Μαρία Τζιρίτα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Από μικρή ηλικία έγραφε διηγήματα, εμπνευσμένα από την  καθημερινότητα, και στο σχολείο αρκετές εκθέσεις της είχαν διακριθεί και βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Σπούδασε ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.   

Περίληψη του βιβλίου
Το μυθιστόρημα της Μαρίας Τζιρίτα αναφέρεται στην παράλληλη ζωή δύο γυναικών και εξιστορεί γεγονότα τα οποία μπορεί να γίνονται στην κοινωνία μας. Η Αφροδίτη και η Νίκη, από τα δέκα τους χρόνια μεγαλώνουν μαζί, αγαπιούνται και γίνονται αχώριστες φίλες.
Τα χρόνια περνούν και είναι συνέχεια μαζί, ονειρεύονται, ερωτεύονται, σπουδάζουν, παντρεύονται, γίνονται μητέρες και είναι πάντα η μία δίπλα στην άλλη! Ώσπου φτάνει μια μέρα που δικά τους μυστικά έρχονται ξαφνικά να αποκαλυφθούν και να διαλύσουν τη φιλία και την αγάπη που έτρεφε η μία για την άλλη.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Εργασίες μαθητών

Η σχεδία του Οδυσσέα που αιώνες πλέει και εμπνέει
Γράφει η φιλόλογος Αφροδίτη Βαζάκα


Μαθήτριες και μαθητές της Α1 τάξης του Γυμνασίου μας, στα πλαίσια του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών από μετάφραση, ασχολήθηκαν οικειοθελώς και κατασκεύασαν τη σχεδία του Οδυσσέα (Ομήρου Οδύσσεια, ραψωδία ε’, στ. 252-289). Χρησιμοποίησαν απλά υλικά όπως ξυλάκια, κλαδιά, ξύλα κανέλλας, χαρτί, ύφασμα, σπάγγο.


 

Καράτε - Μια πολεμική τέχνη

                                      γράφει η μαθήτρια του Β1 Κατερίνα Ανδρεοπούλου

Είναι ιαπωνική πολεμική τέχνη που συνδυάζει μαχητικότητα και καλή τεχνική αυτοάμυνας. Η καλή φυσική κατάσταση, η ευλυγισία και η πνευματική ανάπτυξη είναι απαραίτητες για έναν που ασχολείται με το καράτε, που χρησιμοποιεί για όπλα τα χέρια, τους αγκώνες, τα πόδια …
 

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ε π ε ξ ε ρ γ α σ ί α   ε ι κ ό ν α ς

Στην Β' Γυμνασίου, στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής, γίνονται αλλαγές και παρεμβάσεις σε φωτογραφίες μέσω του προγράμματος ζωγραφικής που διαθέτουν όλοι οι υπολογιστές και λογισμικού επεξεργασίας εικόνας ανοιχτού κώδικα.
Επιχειρείται αφαίρεση τμημάτων μιας φωτογραφίας, διόρθωση κόκκινων ματιών, προσθήκη πλαισίου γύρω από την εικόνα, διόρθωση ατελειών.