Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Πασχαλινές ευχές

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας
 σας εύχονται 
καλό Πάσχα και χρόνια πολλά.
 
 

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

«Η Ευρώπη στο τραπέζι μας» : Εργασία στα Γερμανικά των μαθητών των τμημάτων Γ2 και Γ4

Γράφει η καθηγήτρια Ειρήνη Μπατάκη

Στα πλαίσια της σχετικής διδακτικής ενότητας οι μαθητές των τμημάτων Γ2 και Γ4 συγκέντρωσαν παραδοσιακές συνταγές και φωτογραφικό υλικό για χώρες της Ευρώπης και δημιούργησαν τον παρακάτω διαδραστικό διαδικτυακό χάρτη της Ευρώπης και με τη χρήση της εφαρμογής Click2map. Με ένα κλικ στην κάθε χώρα εμφανίζεται μια παραδοσιακή συνταγή της χώρας και η αντίστοιχη φωτογραφία.

Για να έχετε πρόσβαση στο διαδικτυακό χάρτη πατήστε εδώ 

Σκοπός της εργασίας ήταν:
· η δημιουργική ανασύνθεση τον γαστρονομικού πλούτου των χωρών της Ευρώπης, που αποτελεί στοιχείο της πολιτισμικής της πολυμορφίας.
· Η έκφραση στη γερμανική γλώσσα στη θεματική αυτή ενότητα και μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών.
· Η ομαδική συνεργασία των μαθητών μέσα από την ομαδοποίηση των προς αναζήτηση χωρών (χώρες της μεσογείου, της κεντρικής Ευρώπης, της Σκανδιναβίας κτλ).
Το δεύτερο μέρος της εργασίας αφορούσε τα ευρωπαϊκά προϊόντα που αναγνωρίζονται και προστατεύονται με τις Ευρωπαϊκές σφραγίδες ποιότητας (σφραγίδα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης ΠΟΠ). Οι μαθητές εξοικειώθηκαν με την έννοια της προστασίας παραδοσιακών προϊόντων και την πλατφόρμα Doors της ιστοσελίδας της Ε.Ε. που περιέχει τον κατάλογο με τα πιστοποιημένα προϊόντα κάθε χώρας. Αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής ήταν η δημιουργία αφίσας με χώρες της Ευρώπης και πιστοποιημένα προϊόντα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Τα μέτρα του Μ. Αλέξανδρου αντίστοιχα με το σήμερα

                                                                                                 
Γράφει η μαθήτρια Μαρουλία Μπιζά Α3


Ο Μέγας Αλέξανδρος νικά το Δαρρείο
στη μάχη της Ισσού

Η πολιτική του Μέγα-Αλέξανδρου και οι ομοιότητες με την πολιτική του σήμερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο δικαιολογεί την ονομασία "Μέγας".

Ο Μ.Αλέξανδρος, ένα από τα πρώτα έργα που εφάρμοσε, ήταν να εντάσσει νεαρούς Πέρσες στο στρατό, αφού πρώτα είχαν εκπαιδευτεί στη μακεδονική πολεμική τακτική και στα ελληνικά γράμματα. Στις μέρες μας υπάρχουν οι στρατιωτικές σχολές.

Η προσφορά του Πιερ ντε Κουμπερτέν για το "αθάνατο" αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα.

                                                                           Γράφει η μαθήτρια Ελ. Σιφναίου, Α5