Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Έρευνα για την πρόληψη του καπνίσματος στα Γυμνάσια της Ελλάδας

Στο πλαίσιο της εθνικής πολιτικής για την πρόληψη και τον έλεγχο του καπνίσματος, το Υπουργείο Υγείας - σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιεί την έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Global youth tobacco survey (GYTS) για την πρόληψη του καπνίσματος στους έφηβους σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας.
Βασικός στόχος αυτής της έρευνας είναι να αποτελέσει την επιστημονική βάση για εκστρατεία ενημέρωσης/ ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καπνίσματος στους νέους ανθρώπους ώστε το κάπνισμα να πάψει να θεωρείται μια «φυσιολογική συνήθεια». Επιπρόσθετα, στόχος της έρευνας είναι να καταστήσει τους μαθητές συμμέτοχους σε μια ερευνητική διαδικασία που τους δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούν τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στον ίδιο τον καπνιστή και στον περίγυρο του και να αντιδράσουν.
Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση και η μελέτη των στοιχείων θα γίνουν σύμφωνα με την αρχή προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και τα αποτελέσματα θα αποσταλούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων είναι ανώνυμη. 

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να μεταφερθείτε στο περιβάλλον του ερωτηματολογίου. Ο κωδικός που σας ζητείται στην αρχή είναι : 1142.