Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Ενισχυτική Διδασκαλία - ΕΠΕΙΓΟΝ

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους, στα πλαίσια της ενισχυτικής διδασκαλίας, κάποιο ή όλα από τα επόμενα μαθήματα -  Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική και  Χημεία - παρακαλούνται να προσέλθουν στο γραφείο του Δ/ντή ως τις 22/12/2015 για να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση.

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση από το έντυπο που φαίνεται στη συνέχεια πατώντας το πλήκτρο Download (στο τέλος του εγγράφου).

Γιατί στολίζουμε Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στα σπίτια μας;

Το δέντρο που στολίσαμε
στο προαύλιο του σχολείου μας.
Τα στολίδια είναι
δημιουργίες των μαθητών
Κάθε Χριστούγεννα, στα περισσότερα σπίτια στολίζουμε ένα δέντρο, μικρό ή μεγάλο, φυσικό ή τεχνητό.

Το έθιμο του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου είναι διαδεδομένο σε όλο τον πλανήτη. 

Μέχρι τον 16 αιώνα μ.Χ. τις ημέρες των Χριστουγέννων τοποθετούσαν ένα έλατο σε ναούς Ευρωπαϊκών χωρών. 

Τον 16ο αιώνα μ.Χ. ο Μαρτίνος Λούθηρος, ιδρυτής της Προτεσταντικής Θρησκείας, ήταν ο πρώτος που τοποθέτησε αναμμένα κεριά σε δέντρο στο σπίτι του.  Μετά  από αυτό το γεγονός το έθιμο εξαπλώθηκε σε πολλές χώρες του κόσμου. 

Το 1833 έφτασε και στην Ελλάδα όταν ο Όθωνας στόλισε το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στα ανάκτορα που έμενε στο Ναύπλιο.


Οι μαθητές του Α3 τμήματος του Γυμνασίου Πάρου μαζί με την καθηγήτριά τους την κυρία Σαντίνα Χαλαβαζή, στα πλαίσια του μαθήματος της Αισθητικής Αγωγής, στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου μας, κάνοντας μια καινοτόμα επιλογή.

Δημιούργησαν τα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά, μετατρέποντάς τα άχρηστα υλικά σε μικρά έργα τέχνης.Με αυτά  στόλισαν το δέντρο της αυλής του σχολείου μας! 
        Και του χρόνου!!

Χριστουγεννιάτικες ευχές

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015


MARIA CALLAS

By Antzela Moulai C’3


The internationally renowned Maria Callas captivated audiences with her iconic opera performances, showing off her vocal range in productions like 'Tosca' and 'Norma.' 


Maria Callas was born Cecilia Sophia Anna Maria Kalogeropoulos on December 2, 1923, in New York, New York. She was the daughter of a Greek couple, Evangelina Dimitriadis and George Kalogeropoulos, who had arrived in America in August of 1923. When her mother moved back to Greece in early 1937, Maria went along with her and shortly after began training with Elvira de Hidalgo at the National Conservatory in Athens.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

γράφει η εκπαιδευτικός Αγγελική Καραβά


Στις 29/10/2015 μέχρι και 31/10/2015 οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Πάρου πραγματοποίησε την τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή τους στην Αθήνα στην Βουλή των Ελλήνων.
Παρακολουθήσαμε  την θεατρική παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο Θέατρο του Ελληνικού Κόσμου.
Την επόμενη ημέρα 30-10-2015  επισκεφτήκαμε το Μουσείο της Ακρόπολης και αμέσως μετά ανεβήκαμε στο Βράχο της Ακρόπολης, στα οποία μέρη έγινε ξενάγηση. Το απόγευμα παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την Αρχαία Αγορά της Αθήνας στην Θόλο στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Μετά πήγαμε για φαγητό και ψυχαγωγία στο The Mall Αμαρουσίου.

STEPHEN CURRY


BY DIMITRIS MARINAKIS  C2


Name: Wardell Stephen Curry
Time and place of born: 14th March 1988. Akron Ohio, USA
Nationality: American
Height:  6 ft 3 in (1.91 m)
Weight: 190 lb (86 kg)
Position: Point Guard
League: NBA
Team: Golden State Warriors
Drafter: 2009 seventh pick by Golden State Warriors       
High SchoolCharlotte Christian School, (Charlotte, North Carolina)
CollegeDavidson (2006–2009)
Career highlights and awards:
NBA champion (2014-2015) Golden State Warriors
NBA most valuable player: 2015


NBA Skills Challenge champion: 2011
NBA regular season record for made three-pointers
Warriors franchise leader in three-point field goals made

Warriors franchise record for most three-pointers made in a game

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Το Β4 σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα!!!


Το Γ'1 σας προτείνει :

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Our Magazine

Welcome to this year's English Language Class Magazine. Students have written different articles on topics of their choice from the Entertainment, Athletic, Literary, Artistic and Scientific world.
Enjoy reading!!
Καλώς ήρθατε στο φετινό Περιοδικό μας. Δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος και τα άρθρα γράφονται στα Αγγλικά και Ελληνικά. Οι μαθητές επέλεξαν να γράψουν διάφορα άρθρα με θέματα που προέρχονται από το Ψυχαγωγικό, Αθλητικό, Λογοτεχνικό, Καλλιτεχνικό και Επιστημονικό τομέα. Απολαύστε το διάβασμα!!

Γ' Γυμνασίου - Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός

                                              γράφει η Ε. Κοκκίνου


Στις 3 Δεκεμβρίου 2015, στα πλαίσια του μαθήματος Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Η. Αλεξόπουλος, Δ/ντής Υποκαταστήματος Τράπεζας της Πάρου.

Ο κος Αλεξόπουλος μας ενημέρωσε για το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, για τους τραπεζικούς οικονομικούς όρους που ακούμε όλοι μας καθημερινά, για τα "κόκκινα δάνεια", για τα capital controls και πως αυτοί οι όροι έχουν επηρεάσει την καθημερινή μας ζωή.

Μας μίλησε για το αντικείμενο εργασίας ενός τραπεζικού υπαλλήλου, τις σπουδές που απαιτούνται για να εργαστεί κάποιος σε μια τράπεζα, τα ωράρια εργασίας, τις αμοιβές και την εξέλιξη ενός επαγγελματία που ανήκει στον τραπεζικό κλάδο. 

Ευχαριστούμε τον κο Αλεξόπουλο για τις πληροφορίες που έδωσε στους μαθητές και για την προθυμία του να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. 

Περισσότερα για το επάγγελμα του τραπεζικού υπαλλήλου μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

E- Magazine

                            Mrs A. Karavas writing




Dear  pupils,



Our E-Magazine becomes a reality!



Enjoy reading!!!