Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Τελευταία περιοδεία για τους θρυλικούς Scorpions

Scorpions: Wind of Change


Η περιοδεία των θρυλικών "Σκορπιών" ξεκίνησε στις 7  Μαΐου από τη Γερμανία και ακολούθησαν συναυλίες σε όλο τον κόσμο με επόμενους προορισμούς -μετά την Αθήνα- τη Σόφια και στη συνέχεια τη Μολδαβία, τη Γαλλία, την Ουκρανία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και ξανά τη Γερμανία με δύο συναυλίες, εκ των οποίων η τελευταία θα γίνει στο Ντόρνμουντ. Οι Scorpions αποτελούν ένα από τα μακροβιότερα και πιο εμπορικά επιτυχημένα σύνολα του rock. "Γεννήθηκαν" στο Ανόβερο της Δυτικής Γερμανίας το 1969 και μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες άλμπουμ με πωλήσεις που ανέρχονται σε 20 εκατ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, το "Lonesome Crow" (1972), το συγκρότημα αποτελείτο από τους Klaus Meine (φωνητικά), Rudolf Schenker (rhythm κιθάρα), Michael Schenker (lead κιθάρα), Lothar Heimberg (μπάσο) και Wolfgang Dziony (ντραμς). Στη συνέχεια αποχώρησαν οι Michael Schenker, Heimberg και Dziony και αντικαταστάθηκαν από τους Uli Jon Roth, Francis Buchholz και Herman Rarebelle αντίστοιχα. Το "Animal Magnetism" του 1980 ήταν το πρώτο άλμπουμ τους που έγινε χρυσό στις ΗΠΑ, ενώ το "Blackout" του 1982, με το χιτ "No One Like You", κέρδισε τη διάκριση του πλατινένιου. Το "Crazy World" του 1990, όπου ξεχώρισε το "Wind Of Change", υπήρξε η μεγαλύτερη επιτυχία της πολύχρονης καριέρας τους.
Την προηγούμενη Τετάρτη οι Scorpions έδωσαν την τελευταία, αποχαιρετιστήρια συναυλία τους στην Ελλάδα.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ντμίτρι Ιβάνοβιτς Μεντελέγιεφ (Дмитрий Иванович Менделеев) :Ένας star της Χημείας

Γράφουν οι μαθήτριες Φιλίππα Γκόκα (Γ1) και Νικολέττα Αλσαμαήλ (Γ1)


Ο Ντμίτρι Ιβάνοβιτς Μεντελέγιεφ γεννήθηκε το 1834 στο Τομπόλσκ της Σιβηρίας. Σπούδασε στο παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Πετρούπολης και σε ηλικία 22 ετών απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα. Το 1859 άρχισε να μελετά δικά του προβλήματα και μια σπουδαία ανακάλυψη που έκανε ήταν η παρατήρηση ότι για κάθε υγρό υπάρχει μια θερμοκρασία πάνω από την οποία δεν μπορούσε να συμπυκνωθεί από την αέρια στην υγρή φάση. Αυτό όμως που τον έκανε διάσημο ήταν ο περιοδικός πίνακας. Διαπίστωσε τον Περιοδικό Νόμο για τα χημικά στοιχεία και επινόησε μια αρχική μορφή του Περιοδικού Πίνακα των Χημικών Στοιχείων, στον οποίο άφησε κενές θέσεις και είπε πως θα τις καταλάμβαναν νέα στοιχεία που δεν είχαν ακόμα ανακαλυφθεί και κάποια από τα οποία ανακαλύφθηκαν αργότερα. Σήμερα αναφέρεται το όνομά του στα βιβλία χημείας εξαιτίας του Περιοδικού Πίνακα. Ο Ίδιος όμως δεν επαναπαύθηκε σ’ αυτό. Ήταν καθηγητής της Χημείας στο πανεπιστήμιο της Πετρούπολης για 23 χρόνια. Με το βιβλίο του  ¨Αρχές της Χημείας¨ προσπάθησε να βάλει μια τάξη στο χάος που επικρατούσε στην Χημεία. Το βιβλίο αυτό γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Κυκλοφόρησε σε πολλές εκδόσεις και μεταφράστηκε σε πολλές Γλώσσες. Ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τις φυσικές πρώτες ύλες της χώρας του και την αξιοποίηση του άνθρακα, των ορυκτών, των μετάλλων και φυσικά του πετρελαίου. Το 1876 επισκέφτηκε την Αμερική για να μελετήσει τις πετρελαιοπηγές της Πενσυλβάνια. Επέστρεψε στη Ρωσία με πολλές ιδέες για την πρόοδο της ρώσικης πετρελαιοβιομηχανίας. Η δεκαετία του 1880 σημαδεύτηκε από ταραχές στα ρώσικα πανεπιστήμια. Ο Μεντελέγιεβ έπαιρνε συνήθως το μέρος των φοιτητών.  Δεν δίστασε ακόμα και να παραιτηθεί από τη θέση του στο Πανεπιστήμιο όταν ο υπουργός Παιδείας αντιμετώπισε περιφρονητικά τα αιτήματα των φοιτητών.Μπορείτε να δείτε τον σύγχρονο Περιοδικό Πίνακα, με πολλές πληροφορίες  για κάθε στοιχείο στην ιστοσελίδα www.ptable.com
  

Βιβλιογραφία: Α.  Βάρβογλης , «Μεγάλοι Χημικοί»                                                                                                                 

Ακούστε και αυτό το τραγουδάκι με τα ονόματα των χημικών στοιχείων στο παρακάτω διασκεδαστικό video










Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Mr Bean - Driving on roof of car

Ο mr. Bean οδηγός...

Το ποίημα της εβδομάδας: ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ


Ο Τάσος Λειβαδίτης (ή Αναστάσιος-Παντελεήμων Λειβαδίτης όπως είναι το πλήρες όνομά του), γιος του Λύσανδρου και της Βασιλικής, γεννήθηκε στην Αθήνα το βράδυ της Αναστάσεως του 1922. Σπούδασε νομικά, όμως τον κέρδισε η λογοτεχνία και συγκεκριμένα η ποίηση. Ανέπτυξε έντονη πολιτική δραστηριότητα στο χώρο της αριστεράς με συνέπεια να εξοριστεί από το 1947 έως το 1951. Στο Μούδρο, στη Μακρόνησο και μετά στον Αϊ Στράτη κι από κει στις φυλακές Χατζηκώστα στην Αθήνα, απ’ όπου αφέθηκε ελεύθερος το 1951. Το «Φυσάει στα σταυροδρόμια του κόσμου» θεωρήθηκε «κήρυγμα ανατρεπτικό» και κατασχέθηκε. Τελικά το δικαστήριο τον απάλλαξε λόγω αμφιβολιών.
Στο ελληνικό κοινό ο Τάσος Λειβαδίτης εμφανίστηκε το 1946, μέσα από τις στήλες του περιοδικού Ελεύθερα Γράμματα (τεύχ. 55,15-11-46) με το ποίημα «Το τραγούδι του Χατζηδημήτρη». Το 1952 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική σύνθεση με τίτλο «Μάχη στην άκρη της νύχτας» και εργάστηκε επίσης σαν κριτικός ποίησης στην εφημερίδα Αυγή, από το 1954.


Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι
για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους , θα φωνάξεις
τα χείλη σου θα ματώσουν απ' τις φωνές
Το πρόσωπό σου θα ματώσει απ' τις σφαίρες
μα δε θα κάνεις ούτε βήμα πίσω.
Κάθε κραυγή σου θα ' ναι μια πετριά
στα τζάμια των πολεμοκάπηλων.
Κάθε χειρονομία σου θα 'ναι
για να γκρεμίζει την αδικία.
Δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποχωρήσεις,
ούτε στιγμή να ξεχαστείς.
Είναι σκληρές οι μέρες που ζούμε.
Μια στιγμή αν ξεχαστείς,
αύριο οι άνθρωποι θα χάνονται
στη δίνη του πολέμου,
έτσι και σταματήσεις
για μια στιγμή να ονειρευτείς
εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα
θα γίνουν στάχτη απ' τις φωτιές.
Δεν έχεις καιρό, δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
μπορεί να χρειαστεί και να πεθάνεις
για να ζήσουν οι άλλοι.
Θα πρέπει να μπορείς να θυσιάζεσαι
ένα οποιοδήποτε πρωινό.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
θα πρέπει να μπορείς να στέκεσαι
μπρος στα ντουφέκια!

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Σαν σήμερα: ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ

85 χρόνια από την γέννησή του



Η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας, ο Μάνος Χατζιδάκις, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη, «τη διατηρητέα κι όχι την άλλη, τη φριχτή, που χτίστηκε μεταγενέστερα από τους εσωτερικούς της ενδοχώρας μετανάστες», όπως έλεγε και ο ίδιος.Ήταν γιος του δικηγόρου Γεωργίου Χατζιδάκι και της Αλίκης Αρβανιτίδου. Μετά τον χωρισμό των γονιών του, το 1932, ο Μάνος Χατζιδάκις με τη μητέρα του και την αδελφή του εγκαθίστανται οριστικά στην Αθήνα. Εν τω μεταξύ, από τα τέσσερά του χρόνια έχει αρχίσει μαθήματα πιάνου με δασκάλα την Αλτουνιάν, γνωστή μουσικό της Ξάνθης, αρμενικής καταγωγής. Παράλληλα διδασκόταν βιολί και ακορντεόν.

Παγοπώλης και φορτοεκφορτωτής
Στα δύσκολα χρόνια της κατοχής και της απελευθέρωσης, ο Μάνος Χατζιδάκις εργάζεται ως φορτοεκφορτωτής στο λιμάνι του Πειραιά, παγοπώλης στο εργοστάσιο του Φιξ, υπάλληλος στο φωτογραφείο του Μεγαλοοικονόμου, βοηθός νοσοκόμος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.Συγχρόνως αρχίζει ανώτερα θεωρητικά μαθήματα μουσικής με τον Μενέλαο Παλλάντιο, σημαντική μορφή της ελληνικής εθνικής μουσικής σχολής, και σπουδές Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις οποίες ποτέ δεν ολοκλήρωσε. Την εποχή εκείνη γνωρίζεται με καλλιτέχνες και διανοούμενoυς (Γκάτσος, Σεφέρης, Ελύτης, Τσαρούχης, Σικελιανός) της γενιάς του μεσοπολέμου, οι οποίοι θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση των προσανατολισμών και της σκέψης του. Ο Νίκος Γκάτσος, με τον οποίο γνωρίστηκε το 1943, θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του, ο μεγάλος δάσκαλος και ο ακριβός του φίλος.
Γνωριμία με τον Κάρολο Κουν
Η πρώτη του εμφάνιση στα μουσικά πράγματα της χώρας γίνεται το 1944 με τον «Τελευταίο Ασπροκόρακα» του Αλέξη Σολωμού στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν. Η γόνιμη συνεργασία του με το Θέατρο Τέχνης θα διαρκέσει 15 χρόνια, με μουσικές για παραστάσεις όπως: «Γυάλινος Κόσμος» (1946), «Αντιγόνη» (1947), «Ματωμένος Γάμος» (1948), «Λεωφορείον ο Πόθος» (1948), «Ο θάνατος του Εμποράκου» (1949) κ.ά. Εν τω μεταξύ, το 1949 με μια διάλεξη του για το ρεμπέτικο τραγούδι θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη συντηρητική ελληνική αστική κοινωνία. Από το 1950 αρχίζει να γράφει μουσική για αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες. Ο Μάνος Χατζιδάκις έχει «ντύσει» μουσικά την Ορέστεια, τη Μήδεια, τις Βάκχες, τις Εκκλησιάζουσες, τη Λυσιστράτη, τον Πλούτο, τις Θεσμοφοριάζουσες, τους Βατράχους και τις Όρνιθες.Το 1959 παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό τον Μίκη Θεοδωράκη, ενορχηστρώνοντας και ηχογραφώντας ο ίδιος το έργο του «Επιτάφιος» με τη Νάνα Μούσχουρη.
Χατζιδάκις και σινεμά
Μεγάλο κεφάλαιο αποτελούν και οι μουσικές που συνέθεσε για σπουδαίες ταινίες του ελληνικού και του διεθνούς κινηματογράφου. Αναφέρουμε ενδεικτικά την «Κάλπικη Λίρα» (Γ. Τζαβέλλα 1954), τη «Στέλλα» (Μ. Κακογιάννη, 1955), το «Δράκο» (Ν. Κούνδουρου, 1956), το «America-America» (Ελ. Καζάν, 1962), «Sweet Movie» (Ντ. Μακαβέγιεφ, 1974), κ.ά.Το 1960 κερδίζει το βραβείο Όσκαρ για το τραγούδι «Τα παιδιά του Πειραιά» από την ταινία του Ζιλ Ντασέν «Ποτέ την Κυριακή», τραγούδι το οποίο θα συμπεριληφθεί στα δέκα εμπορικότερα του 20ού αιώνα.Ωστόσο, η μουσική του για τον ελληνικό κινηματογράφο και μια σειρά ελαφρών τραγουδιών τού χαρίζει μια «λαϊκότητα ανεπιθύμητη», την οποία δεν θα αποδεχθεί ποτέ και θα τη μάχεται μέχρι το τέλος της ζωής του.


Πνεύμα ανήσυχο, ο Μ. Χατζιδάκις χρηματοδοτεί το Διαγωνισμό Πρωτοποριακής Σύνθεσης «Μάνος Χατζιδάκις» του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Δοξιάδη. Το βραβείο απονέμεται στον Ιάννη Ξενάκη, άγνωστο τότε στο ελληνικό κοινό.Το 1966 ο Μάνος Χατζιδάκις πηγαίνει στις ΗΠΑ, όπου ανεβάζει στο Μπρόντγουεϊ με τον Ζιλ Ντασέν και τη Μελίνα Μερκούρη τη θεατρική διασκευή του «Ποτέ την Κυριακή» με τον τίτλο «Illya Darling». Στην Αμερική θα παραμείνει μέχρι το 1972 και η μουσική του αντίληψη θα επηρεαστεί σημαντικά από την pop music. Αποτέλεσμα αυτής της επίδρασης είναι ο κύκλος τραγουδιών «Reflections» με το συγκρότημα New York Rock and Roll Ensemble.Τo 1972, τον πιο σκοτεινό χρόνο της χούντας, επιστρέφει στην Αθήνα και ιδρύει το μουσικό καφεθέατρο «Πολύτροπο», μέσα από το οποίο επιχειρεί να ανοίξει εκφραστικές διόδους στο μουσικό τέλμα της εποχής.

Η γέννηση του Τρίτου Προγράμματος
Το 1975 αρχίζει η χρυσή εποχή του «Τρίτου». Γίνεται διευθυντής του κρατικού ραδιοσταθμού «Τρίτο Πρόγραμμα» (1975-81) τον οποίο, σε συνεργασία με μια ομάδα νέων και ταλαντούχων δημιουργών, γίνεται σημείο αναφοράς.Το 1989-93 ιδρύει την «Ορχήστρα των Χρωμάτων», για να παρουσιάσει «πρωτότυπα προγράμματα που συνήθως δεν καλύπτονται από τις συμβατικές συμφωνικές ορχήστρες», την οποία διηύθυνε μέχρι το τέλος της ζωής του. Η Ορχήστρα των Χρωμάτων με μαέστρο τον Χατζιδάκι έδωσε 20 συναυλίες και 12 ρεσιτάλ ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου με Έλληνες και ξένους σολίστ.Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων ο Μάνος Χατζιδάκις ήταν διαρκώς παρών στην ελληνική δισκογραφία, με δεκάδες δίσκους που θεωρούνται πια κλασικοί: Ο Κύκλος με την Κιμωλία (1956), Παραμύθι χωρίς Όνομα (1959), Πασχαλιές μέσα απ' τη νεκρή γη (1961), Δεκαπέντε Εσπερινοί (1964), Μυθολογία (1965), Καπετάν Μιχάλης (1966), Τα Λειτουργικά (1971), Αθανασία (1975), Τα Παράλογα (1976), Σκοτεινή Μητέρα (1985), Τα Τραγούδια της Αμαρτίας (1992) κ.ά. Μοναδικός, ιδιοφυής και αεικίνητος, ο Μάνος Χατζιδάκις «έφυγε» από κοντά μας στις 15 Ιουνίου 1994.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

AUTUMN STORY - ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ



Το μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης διοργάνωσε φέτος σε συνεργασία με το Youtube ένα διαγωνισμό για τα πιο δημιουργικά βίντεο απ' όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από το κόστος, το είδος, την καταγωγή ή την τεχνική τους. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερα από 24 χιλιάδες βίντεο! Η «φθινοπωρινή ιστορία» σκηνοθετήθηκε από τον Yanni Kronenberg και την  Lucinda Schreiber. Η μουσική είναι των Firekites. 

ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Οι γονείς των μαθητών του Γυμνασίου Πάρου μπορούν καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 12 π.μ. να επισκέπτονται το σχολείο και να ενημερώνονται από τους καθηγητές για θέματα φοίτησης και επίδοσης των μαθητών.

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Πόλεις του κόσμου: ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Γράφει η Κατερίνα Ραγκούση (Β3) και η Γεωργία Σαμπαζιώτη (Β3)




Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα και εκτός αυτού η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Ως προς τον πληθυσμό είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία η πόλη του Βερολίνου έχει πληθυσμό 3.431.700 κατοίκων. Στην ιστορία του το Βερολίνο ήταν πρωτεύουσα διάφορων κρατών, όπως του Πριγκιπάτου του Βρανδεμβούργου, του Βασιλείου της Πρωσίας, του Γερμανικού Ράιχ και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.Στις 13 Αυγούστου 1961 έγινε η ανέγερση του τείχους του Βερολίνου που χώρισε το Βερολίνο σε δυτικό και ανατολικό. Η πτώση του έγινε το 1989.Το Βερολίνο βρίσκεται στην ανατολική περιοχή της Γερμανίας, περίπου 70 χλμ. από τα σύνορα με την Πολωνία, σε εκτάσεις με επίπεδα υδατοφόρα εδάφη.Το Βερολίνο χαρακτηρίζεται από εύκρατο μεσόθερμο κλίμα.Τα καλοκαίρια είναι θερμά και οι χειμώνες ψυχροί. Ο κυβερνών δήμαρχος της πόλης από το 2001, είναι ο Κλάους Βοβεράιτ. Το Βερολίνο σήμερα, αποτελεί μια πόλη που συνδυάζει τον πολιτισμό με την φύση.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Λίγα λόγια για το θέατρο

Για την σχέση του με τα θεατρικά κείμενα γράφει ο μαθητής Αναστάσης Λιβανίδης:




Το θέατρο και συγκεκριμένα η συγγραφή σεναρίων είναι το κύριο χόμπι μου. Στον ελεύθερο χρόνο μου γράφω ή συνήθως συνεχίζω ένα σενάριο που μου έχει ζητήσει η καθηγήτριά μας, κυρία  Μαρία Αρκουλή η οποία ήταν η πρώτη που με οδήγησε σε αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να πω οτι πέρσι που μας ρώτησε πια είναι τα χόμπι μας εγώ είπα να φτιάχνω σενάρια, όχι για θεατρικό, για τη πλάκα μου, για να περνά η ώρα. Ε μου είπε να γράψω ένα σενάριο για να το κάνουμε θεατρικό. Τώρα βέβαια τα σενάρια που γράφω είναι κατάλληλα μόνο για θεατρικά αφού η κυρία Αρκουλή πάντα κάτι θα μου αναθέσει. Γενικά πιστεύω οτι το να γράφεις είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ το να δραματοποιείς, δεν είναι και τόσο απλό δηλαδή, δεν κάθεσαι έτσι μια ωρίτσα στον υπολογιστή και γράφεις ένα σενάριο. Τώρα ως ηθοποιός πραγματικά πίστευα οτι θα ήμουν χάλια αλλά τελικά απ’ οτι κατάλαβα δεν ήμουν τόσο χάλια πέρσι ως Γυμνασιάρχης, για όσους είδαν την τελετή αποφοίτησης.
Για όσους ενδιαφέρονται εδώ είναι ένα link στο καινούργιο μου έργο:


http://rapidshare.com/files/426023933/mia_ebdomada_enos_giatrou.rar

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Το ποίημα της εβδομάδας: ΡΙΛΚΕ

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

  Τα φύλλα πέφτουν, πέφτουν λες από ψηλά,
  σαν να ξεράθηκαν οι κήποι τ' ουρανού·
  πέφτουν με μι' άρνηση στο στόμα του κενού.

  Και μες στη νύχτα πέφτει η Γη βαριά,
  από τ' αστέρια προς τη μοναξιά.

  Όλοι μας πέφτουμε. Το χέρι αυτό που γράφει.
  Δες, όλα γύρω χάνονται στα βάθη.

  Είναι όμως Κάποιος που την πτώση αυτή
  στα δυο του χέρια στοργικά τη συγκρατεί.




Ο Ράινερ Μαρία Ρίλκε ήταν ένας από τους σημαντικότερους ποιητές του 20ου αιώνα. Οι εικόνες των ποιημάτων του εστιάζουν στη δυσκολία της κοινωνίας σε μια εποχή δυσπιστίας, μοναξιάς, και βαθιάς ανησυχίας - θέματα που τον τοποθετούν ως ποιητή μεταξύ της παραδοσιακής και νεότερης ποίησης. Τα δύο διασημότερα έργα του είναι τα Σονέτα στον Ορφέα και οι Ελεγείες του Ντουίνο
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_2_13/09/2009_328785

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Περίπατος στον Ναυτικό Όμιλο 15/10/2010




και φωτογραφίες από τον αγώνα βόλεϋ μαθητών-καθηγητών...













Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 15ΜΕΛΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΟΥ

Πρόεδρος: Σιλιντζίρη Μαρουσώ  
Αντιπρόεδρος:Ρούσσος Χρήστος
Γραμματέας:Ψαρράς Δημήτριος


Μέλη: Ξαγοράρης Βαγγέλης,  Νίκα Αικατερίνη, Λουκή Μαριάνθη, Αλιπράντη Εμμανουέλα, Χερουβείμ Μιχαήλ , Πρέτση  Εμμάνουελ, Τσαντάνη Μερώπη, Κεχαγιά Δήμητρα, Σιφναίος Μάνος, Κρουσταλάκης Θεόδωρος, Σκανδάλης Κωνσταντίνος, Μπιζά Χαρά.

Για τη Σχολική Επιτροπή του Γυμνασίου Πάρου  εκπρόσωπος των μαθητών
ορίστηκε η Λουκή Μαριάνθη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010-2011


ΠΕΝΤΑΜΕΛΗ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Α1

Αλιπράντη Εμμανουέλα
Πρόεδρος
Δαβανέλου Χριστίνα
Γραμματέας
Έσκη Χρήστος
Ταμίας
Ανδρεοπούλου Αικατερίνη
Μέλος
Καλύβα Έλενα
Μέλος
Α2

Κρουσταλάκης Θεόδωρος
Πρόεδρος
Κυριαζάνου Ήρινα
Γραμματέας                       
Πατακιάς Ευθύμιος
Ταμίας
Πατέλης  Νικόλαος
Μέλος
Κολοβού Μαρίνα
Μέλος

Α3
Πατέλη Βασιλική
Πρόεδρος                          
Μοστράτου Άννα
   Γραμματέας
Μυλωνά Μαρουσώ
Ταμίας
Πρέτση Εμμάνουελ
Μέλος
Παντελαίος Κωνσταντίνος
Μέλος
Α4
Σκιαδάς Νικόλαος
Πρόεδρος
Χαραλάμπη Ελένη
Γραμματέας
Τσίπης Σωτήριος
Ταμίας
Πρέντη Διονύσιος
Μέλος
Πρίφτης Χρήστος
Μέλος
Β1
Βραχνά Κωνσταντίνα
   Πρόεδρος
Θεοχαρίδη Βενετία
Γραμματέας
Θαλασσοχωρίτη Βασιλική
Ταμίας
Μπιζάς Κωνσταντίνος
Μέλος
Καπετανέας Βασίλης
Μέλος
Β2
Καπούτσου Ηλιάνα
Πρόεδρος
Μωυσιάδου Αγγελική
Γραμματέας
Μανγκο Αγγελική
Ταμίας
Μουράι Γιάννης
Μέλος
Κεχαγιά Δήμητρα
Μέλος
Β3
Χερουβείμ Μιχαήλ
Πρόεδρος
Χριστόπουλος Γεώργιος
Γραμματέας
Πάσσος Κωνσταντίνος
Ταμίας
Ραγκούσης Νικόλαος
Μέλος
Σαμπαζιώτη Γεωργία
Μέλος
Β4
Βλασερού Αικατερίνη
Πρόεδρος
Μπαρμπαρή Μαριάννα
Γραμματέας
Νίκα Αικατερίνη
Ταμίας
Σκανδάλης Κωνσταντίνος
Μέλος
Σκανδάλης Στέφανος
Μέλος
Γ1
Γαρδέλη Άννα-Μαρία
Πρόεδρος
Αποστολίδης Βασίλειος
Γραμματέας
Ξαγοράρης Ευάγγελος
Ταμίας
Δράμη Ειρήνη
Μέλος
Ζαρκάδη Ελένη
Μέλος
Γ2
Λειβαδά Ήρα
Πρόεδρος
Λουκής Γεώργιος
Γραμματέας
Μετζιδάκη Ιουλία
Ταμίας
Μίτι Μάριους
Μέλος
Κρώνης Νικόλαος
Μέλος
Γ3
Παντελαίου Γεωργία
Πρόεδρος
Σιλιντζίρη Μαρουσώ
Γραμματέας
Παντελαίου Άννα
Ταμίας
Ρούσσος Χρήστος
Μέλος
Σιφναίος Δημήτριος
Μέλος
Γ4
Φραγκούλη Φωτεινή
Πρόεδρος
Φασιανού Χρυσούλα
Γραμματέας
Σιφναίος Μάνος
Ταμίας
Χανιώτης Νικήτας
Μέλος
Σιφναίου Αικατερίνη
Μέλος