Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

«Συναυλία Αλληλεγγύης» στο Γυμνάσιο Πάρου


Το Γυμνάσιο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Πάρου σας προσκαλούν στη «Συναυλία Αλληλεγγύης» που θα γίνει την Παρασκευή 1η Ιουνίου στις 20:30 στο προαύλιο του Γυμνασίου Πάρου. Χάρη σε αυτήν την προσπάθεια, θα είναι δυνατόν το σχολείο μας να συνεχίσει το κοινωνικό έργο της υποστήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους που έχουν ανάγκη.
  Συμμετέχουν:
  • μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Πάρου
  • το μουσικό σχήμα  delaparo (φιλική συμμετοχή)
  Τιμή εισιτηρίου: 3 €

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Εκδρομή

Εκδρομή της Γ’ Γυμνασίου στο Ναύπλιο

Γράφει η καθηγήτρια Αγγελική Μαρκαντώνη
Το Παλαμίδι στο Ναύπλιο
Οι μαθητές της Γ’ τάξης πραγματοποίησαν τη δεύτερη για φέτος τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο στις 26,27 και 28/4/2012.







Χ Α Ϊ Κ Ο Υ

Γιαπωνέζικη στιχουργική μορφή

Γράφει η καθηγήτρια Βαζάκα Αφροδίτη

Τα χαϊκού είναι επιγράμματα τριών ανομοιοκατάληκτων στίχων από 5,7 και 5 συλλαβές, δηλ. συνολικά από 17 συλλαβές.
Από τις αρχές του 20ου αιώνα πέρασε το χαϊκού και στη Δύση και αγαπήθηκε από πολλούς ποιητές. Ανάμεσα σ’ αυτούς χαϊκού έγραψε και ο Γιώργος Σεφέρης. Από αυτά εμπνεύστηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ4 και έγραψαν τα δικά τους χαϊκού.
 

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα - Σχ. Έτος 2011-12


«Ιστορικοί χώροι της Πάρου και αειφόρος ανάπτυξη»

Γράφει η καθηγήτρια Κοκκίνου Ευαγγελία


Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο «Ιστορικοί χώροι της Πάρου και αειφόρος ανάπτυξη» και αφορμώμενοι από το μάθημα της Ιστορίας της Γ’ Γυμνασίου (και συγκεκριμένα της τοπικής ιστορίας) οι μαθητές του Γ4 που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό ανέλαβαν να ερευνήσουν : α) τους ιστορικούς χώρους της Πάρου και Αντιπάρου στο  παρελθόν και με έμφαση στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία, β) τη γεωμορφολογία και χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος των ιστορικών χώρων της Πάρου (κατά το παρελθόν και σήμερα) και γ) την υφιστάμενη κατάσταση των χώρων αυτών και τη θέση τους σ’ ένα αειφόρο μέλλον.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Αφιέρωμα στο Παριανό μάρμαρο

                                Γράφει η φιλόλογος Αρκουλή Ελένη

Ένα ταξίδι στην Ιστορία της Πάρου μέσα από την εξόρυξη και χρήση του παριανού μαρμάρου από τα προϊστορικά χρόνια ως τα νεότερα,  μας χαρίζει η έκθεση που διαμόρφωσε το τμήμα Β1 του Γυμνασίου Πάρου  στην αίθουσα προβολών του Γυμνασίου. Το υλικό παραχωρήθηκε στο σχολείο από τον κύριο Γιάννη Βασιλειόπουλο, ψυχή του λαογραφικού μουσείου της Νάουσας. Οι εικόνες των σταθμών του παριανού μαρμάρου συνοδεύονται από ένα σύντομο ιστορικό σημείωμα της πλούσιας  Ιστορίας της Πάρου. Συγχαρητήρια στους μαθητές του Β1 που εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η έκθεση!