Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

                                                                                        Γράφει η εκπαιδευτικός Αγγελική Καραβά

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ενημέρωση του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πάρου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων. 

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου η Γ’ Γυμνασίου επισκέφτηκε το ΕΠΑΛ Πάρου για μια θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση με τη χρήση προσομοιωτών ανατροπής και πρόσκρουσης και γυαλιών μέθης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή της Κινητής Μονάδας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” (Ι.Ο.ΑΣ.) και των τεσσάρων εκπαιδευτών της, οι οποίοι με την επιστημονική τους κατάρτιση αλλά και μεταδοτικότητα  “προκάλεσαν” έναν ζωντανό διάλογο με τους μαθητές. Παράλληλα η  Α’ Γυμνασίου (στις 5/12) και η Β’ Γυμνασίου (στις 6/12) παρακολούθησε  θεωρητική ενημέρωση στο Πολυγωνικό (αίθουσα Γ. Αργυρόπουλου).

Η κ. Καραβά, η κ. Γκόλια, η κ. Μπασακάρη, η κ. Ράπτη και η κ. Κανταρτζή συνόδεψαν τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου στο χώρο του ΕΠΑΛ.

Δείτε τις φωτογραφίες και βίντεο για να δείτε τι ζήσαμε!


 Β' Τάξη



Γ' Τάξη