Σάββατο 20 Μαΐου 2023

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ

    Στα πλαίσια της Αξιολόγησης των Σχολικών Μονάδων του Σχεδίου Δράσης «Προστασία,    αξιοποίηση και εκσυγχρονισμός σχολικών χώρων-υποδομών» (άξονας: Ηγεσία- Οργάνωση και    διοίκηση της σχολικής μονάδας) οι εκπαιδευτικοί Σοφιός Χαράλαμπος και Γκολιομύτη Βασιλική με τη συμμετοχή των μαθητών της Γ΄ τάξης:

Λουκή Νικόλα, Μελανίτη Νικολέτας, Μετανάι Λάουρας, Μουτζουρούλια Νικολάου, Τζίτζη Μαρίας-Δήμητρας, Τουρσούγκα Αρσενίας, Φούφα Μελίνας, Φραγκούλη Νικολάου ανέλαβαν να αναβαθμίσουν μέρος του εξωτερικού χώρου του σχολείου.

      Σε συνεργασία με το τμήμα Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Πάρου μαθητές-τριες και εκπαιδευτικοί απομάκρυναν μπάζα και απορρίμματα από το χώρο και τον διαμόρφωσαν ώστε να φυτευτούν θάμνοι και δέντρα ανθεκτικά στις κλιματικές συνθήκες του νησιού μας. Τοποθετήθηκε αυτόματο πότισμα από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, ώστε να εξασφαλιστεί η επιβίωσή τους κατά τους θερινούς μήνες.

     Μέσα από την διαδικασία αυτή, τόσο οι μαθητές-τριες  που συμμετείχαν ενεργά όσο και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου που υπήρξαν κοινωνοί της δράσης, θεωρούμε ότι ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα αστικού πρασίνου και του περιβάλλοντος γενικότερα, ένιωσαν οικείο το χώρο και άρχισαν να μεριμνούν για τη φροντίδα και την προστασία του.

     Τέλος, η αισθητική τους καλλιέργεια και οι σχέσεις συνεργασίας που αναπτύχθηκαν με τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, αναμένεται να έχουν θετική επίδραση στην πρόοδο της σχολικής κοινότητας στο σύνολό της.