Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Alors on danse!

Γράφει η Χρυσούλα Φασιανού (Γ4)

Alors on danse τραγουδάει ο Stromae ή αλλιώς Paul van Haver, ο εικοσιπεντάχρονος τραγουδιστής. Γεννημένος στις Βρυξέλλες κατάφερε όχι μόνο να κατακτήσει την κορυφή των charts στη χώρα του αλλά και να γίνει παγκοσμίως διάσημος! Ο Paul van Haver ξεκίνησε τις εμφανίσεις του ως ράπερ με το όνομα Opmaestro και στη συνέχεια το άλλαξε σε Stromae που είναι η λέξη maestro με τα τέσσερα τελευταία γράμματα τοποθετημένα στην αρχή.
Το τραγούδι που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο, το Alors on danse, πρωτοκυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2009 στο Βέλγιο και τον Φεβρουάριο του 2010 στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στους τέσσερις πρώτους μήνες πούλησε περίπου ένα εκατομμύριο αυθεντικά αντίτυπα και γρήγορα έγινε νούμερο ένα σε: Βέλγιο, Αυστρία, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λουξεμβούργο και αλλού. Ψηφίστηκε ως το most hot summer hit για το 2010! Το τραγούδι έχει διασκευαστεί αρκετές φορές καθώς το έχουν ερμηνεύσει μεγάλα ονόματα της hip-hop σκηνής όπως ο Kanye-West. Το μυστικό της επιτυχίας αυτού του τραγουδιού είναι η μίξη ενός ξεσηκωτικού beat με στίχους που περιγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος προτρέποντάς μας να τα ξεχάσουμε τραγουδώντας και χορεύοντας.
Άλλο ένα από τα hit του stromae είναι το te quiero το οποίο βρίσκεται σε ανοδική πορεία από την ημέρα κυκλοφορίας του...

ΟΠΟΤΕ...ΧΟΡΕΨΤΕ!        ALORS ON DANSE!

Δείτε το βίντεο