Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ιστιοπλοΐα στην Πάρο



Γράφει η Βενετία Θεοχαρίδη (Β1)

Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα ιδιαίτερα δύσκολο και πολύπλοκο που μπορεί να είναι και ομαδικό και ατομικό, ανάλογα με το είδος του ιστιοπλοϊκού σκάφους. Πρόκειται για ένα άθλημα παρεξηγημένο καθώς θεωρείται από πολλούς απλό και εύκολο. Η αλήθεια είναι πως ανήκει στα αθλήματα του πραγματικού πρωταθλητισμού (εάν φυσικά το θελήσει και ο αθλητής). Χρειάζεται καθαρό μυαλό και σκέψη καθώς επίσης αντοχή και υπομονή. Το άθλημα μπορεί, όμως, να γίνει και ιδιαίτερα χαλαρωτικό μαθαίνοντάς μας την σημασία της αγωνιστικότητας, της πειθαρχίας και της συνεργασίας.
Εάν κάποιος αποφάσιζε να ασχοληθεί με την ιστιοπλοΐα από μικρή ηλικία θα ξεκίναγε με την μικρή και βασική κατηγορία των όπτιμιστ (optimist) όπου μπορεί να ασχολείται έως την ηλικία των δεκαπέντε. Όταν ξεπεράσει αυτή την ηλικία, αποκτήσει βάρος ή ύψος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο λέιζερ (μια βασική ολυμπιακή κατηγορία) ή το 4.20 το οποίο είναι διθέσιο. 
Η Πάρος έχει έναν από τους καλύτερους ναυτικούς ομίλους της Ελλάδας καθώς έχει διακριθεί με μετάλλια από διασυλλογικούς μέχρι παγκόσμιους αγώνες. Φυσικά όλα αυτά θα είχαν παραμείνει όνειρο για τους αθλητές μας χωρίς τους προπονητές του ομίλου, οι οποίοι έχουν αποδείξει πως μπορούν να κάνουν τα πάντα!!!
Εάν θέλετε κι εσείς να γνωρίσετε τον υπέροχο κόσμο της ιστιοπλοΐας, ελάτε στον Ν.Ο.Π. (Ναυτικός όμιλος Πάρου) στα Λιβάδια της Παροικιάς...and join us!!!


Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ιστοσελίδα του Ναυτικού Ομίλου Πάρου:
http://www.parosnc.gr/