Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Εκπαιδευτική εκδρομή της Γ’ Γυμνασίου στην Αθήνα

Γράφει η μαθήτρια του Γ1, Κατερίνα Ανδρεοπούλου

Στις 2 Νοεμβρίου εμείς όλοι οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του Γυμνασίου Παροικιάς Πάρου και οι συνοδοί καθηγήτριές μας σαλπάραμε με το πλοίο για Πειραιά. Οι ώρες που περάσαμε στο πλοίο ήταν ώρες ξενοιασιάς και συζητήσεων για το τι θα κάναμε στην τριήμερη αυτή εκδρομή. Στην πρώτη αυτή εκδρομή μακριά από τους γονείς μας και το σχολείο μας.




Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε επίσκεψη σε μουσεία, συγκεκριμένα της Ακρόπολης και το εθνικό αρχαιολογικό μουσείο, προβολή ταινίας μικρής διάρκειας στο ΙΜΕ, τη θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» με την ορχήστρα του Σταύρου Ξαρχάκου, επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων και στο Athens Mall Center.

Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία για βραδινή έξοδο και διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο δίπλα στο ξενοδοχείο όπου χορέψαμε, τραγουδήσαμε και γενικά περάσαμε τέλεια. Βέβαια όταν γυρίσαμε στο ξενοδοχείο, από την ενθουσιασμό μας, δεν είχαμε όρεξη για ύπνο και θα θέλαμε, αν ήταν δυνατό, να μην κοιμηθούμε καθόλου.

Η μέρα της επιστροφής προκάλεσε σε όλους μας λίγη μελαγχολία. Ναι μεν γυρνούσαμε στο αγαπημένο μας νησί, αλλά τελείωσαν και οι ωραίες στιγμές που περάσαμε όλοι μαζί στην Αθήνα. Η εκδρομή αυτή ήταν πολύ σημαντική για όλα τα παιδιά, αφού ήρθαμε πιο κοντά, γνωριστήκαμε καλύτερα, ανταλλάξαμε απόψεις, γελάσαμε, διασκεδάσαμε και ανοιχτήκαμε μεταξύ μας, κάτι που τόσο καιρό στο σχολείο δεν είχε συμβεί καθώς στη διάρκεια της εκδρομής όλοι γίναμε μια παρέα. Επίσης νιώσαμε πιο άνετα και φιλικά με τις καθηγήτριές μας που μας συνόδευαν και νομίζουμε ότι πέρασαν το ίδιο υπέροχα με εμάς !!!

Ένα είναι σίγουρο : ότι ανυπομονούμε για την επόμενη εκδρομή στο Ναύπλιο…