Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΓΡΙΦΩΝ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Γράφει η κα. Δώρα Μαχαίρα, εκπαιδευτικός ΠΕ 03, Ειδικής Αγωγής

Την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο της σχολικής εορτής για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ένα παιχνίδι γρίφων και δοκιμασιών με θέματα γεγονότα και τους ήρωες του ένδοξου αυτού αγώνα.

Στο παιχνίδι συμμετείχαν 14 ομάδες, όσα και τα τμήματα του σχολείου μας, οι οποίες αναμετρήθηκαν συνολικά σε 12 παιχνίδια επίλυσης γρίφων, εκ των οποίων κάποιοι απαιτούσαν και ομαδικές δοκιμασίες.

Η προετοιμασία του παιχνιδιού ωστόσο, είχε ξεκινήσει μέρες πριν, αφού χρειάστηκαν καλά διαβασμένοι παίκτες. Πριν να φτάσει η μέρα του μεγάλου παιχνιδιού, οι μαθητές χρειάστηκε να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους, μελετώντας το  χρονολόγιο των γεγονότων της Επανάστασης του 1821, το οποίο είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Όλοι οι μαθητές συνεργάστηκαν αρμονικά στα «αρχηγεία» τους και έβαλαν στόχο να φέρουν εις πέρας κάθε γρίφο που θα τους ανατέθηκε. Η γιορτή αυτή τους έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστούν, να μάθουν και να διασκεδάσουν!

Όλες οι ομάδες τα πήγαν περίφημα και κατάφεραν να φτάσουν στους τελευταίους γρίφους. Μεγάλοι νικητές του παιχνιδιού αναδείχθηκαν οι μαθητές του τμήματος Α1 του σχολείου μας, αφού κατάφεραν να επιλύσουν πρώτοι και τους 12 γρίφους που τους ανατέθηκαν.

Η γιορτή έκλεισε με τους ήχους του Εθνικού μας Ύμνου, τον οποίον και τραγούδησαν όλοι οι μαθητές.

                                                                         



 

Φυσικά, δε θα γινόταν να λείπει ένα μεγάλο έπαθλο για τη νικήτρια ομάδα. Οι μαθητές του Α1 ανταμείφθηκαν για αυτήν τους τη νίκη με έναν περίπατο. Την Παρασκευή 24/05/2024, άφησαν για λίγο τα βιβλία και τις έγνοιες του σχολείου. Αρχικά επισκέφτηκαν το Χώρο Τεχνών Πάρου, όπου απόλαυσαν την έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε η Φωτογραφική Ομάδα Πάρου και στη συνέχεια, διασχίζοντας τα κυκλαδίτικα σοκάκια και την παραλιακή ζώνη της Παροικιάς, επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Άννας. Φυσικά, δεν έλειψε το παιχνίδι, αφού, για τουλάχιστον δύο ώρες, έπαιξαν και διασκέδασαν με ομαδικά αθλήματα.  Έτσι, είχαν την ευκαιρία να αποσυμφορηθούν και να χαλαρώσουν για λίγο,  πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου.