Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

FEAR DOES NOT FIT HERE. ACTING AGAINST BULLYING

Γράφει η κα Λίλιαν Σαμαρά, εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας

Στο πλαίσιο της δράσης «Fear does not fit here. Acting against bullying» οι μαθητές του σχολείου μας αποφάσισαν να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού λαμβάνοντας μέρος στη δημιουργία 4 ταινιών μικρού μήκους και δύο τοιχογραφιών.

Το καστ των ταινιών αποτελείται από 12 μαθητές της β’ γυμνασίου. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου κατά τη διάρκεια Σαββατοκύριακων και διήρκησαν συνολικά 20 περίπου ώρες.

Για τη δημιουργία της ομότιτλης με τη δράση τοιχογραφίας, η οποία αποτελεί και μέρος της ταινίας, εργάστηκαν 4 μαθητές της β’ γυμνασίου υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού των εικαστικών κας Σαντίνας Χαλαβαζή. Η τοιχογραφία με τίτλο «Power abuse is crime» αποτελεί πρωτότυπο σχέδιο και δημιουργία της μαθήτριας Ιφιγένειας Μπαρμπαρή.

Κατά γενική ομολογία, υπήρξε άριστη συνεργασία μεταξύ όλων των μελών της δράσης. Οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και όπως δήλωσαν έζησαν μία μοναδική εμπειρία.

Οι ταινίες προβλήθηκαν στο χώρο του σχολείου μας λαμβάνοντας ιδιαιτέρως θερμή υποδοχή από τους θεατές-μαθητές. Πρόκειται επίσης να ταξιδέψουν σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ μαθητικών και νεανικών ταινιών.