Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Παρουσίαση βιβλίου

               "Όταν αγαπάς είναι για πάντα"
                                                          Γράφει η μαθήτρια Εμ. Αλιπράντη

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Μαρία Τζιρίτα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Από μικρή ηλικία έγραφε διηγήματα, εμπνευσμένα από την  καθημερινότητα, και στο σχολείο αρκετές εκθέσεις της είχαν διακριθεί και βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Σπούδασε ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.   

Περίληψη του βιβλίου
Το μυθιστόρημα της Μαρίας Τζιρίτα αναφέρεται στην παράλληλη ζωή δύο γυναικών και εξιστορεί γεγονότα τα οποία μπορεί να γίνονται στην κοινωνία μας. Η Αφροδίτη και η Νίκη, από τα δέκα τους χρόνια μεγαλώνουν μαζί, αγαπιούνται και γίνονται αχώριστες φίλες.
Τα χρόνια περνούν και είναι συνέχεια μαζί, ονειρεύονται, ερωτεύονται, σπουδάζουν, παντρεύονται, γίνονται μητέρες και είναι πάντα η μία δίπλα στην άλλη! Ώσπου φτάνει μια μέρα που δικά τους μυστικά έρχονται ξαφνικά να αποκαλυφθούν και να διαλύσουν τη φιλία και την αγάπη που έτρεφε η μία για την άλλη.
Οι ζωές τους ανατρέπονται και όλα αλλάζουν. Οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω τους είναι εκεί για να συμβάλλουν κι αυτοί με το δικό τους τρόπο στην εξέλιξη αυτής της πορείας. Μια σειρά από λάθη αλλάζει ολοκληρωτικά τη ζωή τους. Κι όμως, παρά το ότι είναι χώρια, συνεχίζουν να σκέφτονται η μία την άλλη. Η αφορμή για την επανασύνδεση τους θα είναι και πάλι η αγάπη. Η μητρική αγάπη. Κι όταν θα βρεθούν ξανά από κοντά, θα είναι σαν να μην πέρασαν ούτε ένα λεπτό χώρια.

Τι μου άρεσε σ’ αυτό το βιβλίο
Στο βιβλίο αυτό μου άρεσε το ότι είναι γεμάτο ανατροπές. Εκεί που νομίζεις ότι κάτι έχει τελειώσει κι όλα είναι εντάξει, ξαφνικά γίνεται κάτι άλλο και όλα αναποδογυρίζουν. Αυτό κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη που συνεχώς διψά να μάθει ποια θα είναι η συνέχεια. Διαβάζοντας το, γέμισα με σκέψεις για τη ζωή και τις σχέσεις των ανθρώπων. Βλέπεις τι θα μπορούσες να κάνεις εσύ, αν σου συνέβαινε κάτι παρόμοιο με όσα συνέβησαν στους πρωταγωνιστές. Νομίζω πως σε αυτό συμβάλλει πολύ το γεγονός ότι η συγγραφέας έχει σπουδάσει ψυχολογία. Όλα όσα συμβαίνουν μέσα στο βιβλίο επηρεάζουν άμεσα την ψυχολογία των ηρώων και η συγγραφέας μπορεί τόσο εύκολα να αποκρυπτογραφεί την εσωτερική τους διάθεση που μοιάζει τρομερό! Εμένα αυτό το βιβλίο με συγκίνησε ακόμη περισσότερο και για έναν ακόμα λόγο. Καθώς διάβαζα αυτά που αφορούσαν την Αφροδίτη, νόμιζα πως διάβαζα πράγματα για μένα. Ο τρόπος που σκεφτόταν, που συμπεριφερόταν ήταν ίδιος με τον δικό μου! Ήταν τρομερή η ομοιότητα! Την Αφροδίτη την ένιωσα απόλυτα και την αγάπησα πολύ!