Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

γράφει η εκπαιδευτικός Αγγελική Καραβά ΠΕ06  και αρχηγός της εκπαιδευτικής επίσκεψης


Στις 08/04/2016 μέχρι και 10/04/2016 οι μαθητές της Γ΄τάξης του Γυμνασίου Πάρου πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πάτρα και στα Καλάβρυτα στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας της Γ΄τάξης.

Φτάνοντας στον Πειραιά και στην πορεία μας προς την Πάτρα, κάναμε στάση στον Ισθμό της Κορίνθου όπου τα παιδιά ενημερώθηκαν για την κατασκευή της γέφυρας. Αφού ταχτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο, κάναμε μια σύντομη περιήγηση στην πόλη της Πάτρας.

Την επόμενη ημέρα 09/04/2016 αναχωρήσαμε για τα Καλάβρυτα, όπου επισκεφτήκαμε το Σπήλαιο των Λιμνών και στην συνέχεια περάσαμε από τον τόπο θυσίας. Ακολούθησε η επίσκεψη στην Ιερά μονή Αγίας Λαύρας. Στην συνέχεια φτάσαμε στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, όπου θαυμάσαμε την λαξευμένη στο βράχο Ιερά Μονή. Κάναμε τη βόλτα μας στα Καλάβρυτα, πήραμε το μεσημεριανό μας, και θαυμάσαμε το τοπίο. Στην συνέχεια πήραμε τον οδοντωτό και κατηφορίσαμε στο Διακοπτό-θαυμάσαμε το υπέροχο τοπίο με τα καταπράσινα δέντρα και τα ορμητικά ποταμάκια.
Στην συνέχεια επιστρέψαμε στην Πάτρα για δείπνο και ξεκούραση.
Την τελευταία ημέρα επισκεφτήκαμε την Οινοποιία Αχάια Κλάους, όπου ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις και απολαύσαμε τα αρώματα των κρασιών. 

Αναχωρήσαμε από το λιμάνι του Πειραιά για την Πάρο χαρούμενοι και με τις καλύτερες αναμνήσεις. Αλλά υπήρχε μια λύπη μέσα μας διότι ξέραμε ότι όλα θα είναι διαφορετικά του χρόνου.
Οι υπόλοιποι συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν οι κυρίες Α. Μαρκαντώνη, Μ. Παπαδάτου, και Σ. Κούρτη.