Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

TAKING A TRIP!! FRANCE

Ένας Έλληνας στην Γαλλία

  


                          

Όλα ξεκίνησαν στις 5 Νοεμβρίου.. ήταν η μέρα που η οικογένεια Σκιαδά θα έφευγε από Πάρο για ένα μακρινό ταξίδι ως την Γαλλία.                          






3,5 ώρες πτήση από Αθήνα ως την Γαλλία... τελικά η οικογένεια Σκιαδά έφτασε στην Γαλλία.













Ένα τουριστικό λεωφορείο ήρθε και τους πήρε από το αεροδρόμιο και ξεκίνησαν το ταξίδι τους στο όμορφο Παρίσι ... Το πρώτο αξιοθέατο που επισκέφθηκε ήταν Τhe Eifel Tower .... Ο Πύργος του Άιφελ έχει τρία επίπεδα για τους επισκέπτες, με τα εστιατόρια στο πρώτο και στο δεύτερο επίπεδο. άνω πλατφόρμα κορυφαίο επίπεδο είναι 276 m (906 ft) πάνω από το έδαφος - το υψηλότερο κατάστρωμα παρατήρησης προσιτά στο κοινό. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν για να ανέβεις από τις σκάλες ή ανελκυστήρα (ασανσέρ) στο πρώτο και στο δεύτερο επίπεδο. Η ανάβαση από το επίπεδο του εδάφους στο πρώτο επίπεδο είναι πάνω από 300 βήματα, όπως είναι η ανάβαση από το πρώτο επίπεδο στο δεύτερο. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια σκάλα στο κορυφαίο επίπεδο, είναι συνήθως προσβάσιμα μόνο με ανελκυστήρα.



Την επόμενη ημέρα η οικογένεια Σκιαδά επισκέφτηκε το Μουσείο του Louvre. Εκεί είδαν 2 υπέροχα γλυπτά και ένα διάσημο πίνακα ζωγραφικής..την Μόνα Λίσα. Ήταν τυχερή η οικογένεια επειδή κανείς δεν ήταν μπροστά στον πίνακα.


Η Αφροδίτη της Μήλου είναι ένα αρχαίο ελληνικό άγαλμα και ένα από τα πιο διάσημα έργα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής. δημιουργήθηκε κάποια στιγμή μεταξύ 130 και 100 π.Χ., που πιστεύεται ότι απεικονίζει την Αφροδίτη, την ελληνική θεά του έρωτα και της ομορφιάς. Είναι ένα μαρμάρινο γλυπτό, ελαφρώς μεγαλύτερο από το φυσικό μέγεθος,203 εκατοστά. Μέρος ενός βραχίονα και το αρχικό πλίνθο χάθηκαν μετά την ανακάλυψη της. Πιστεύεται ότι ήταν έργο του Αλέξανδρου της Αντιοχείας. Ήταν λανθασμένα που αποδιδόταν στον γλύπτη Πραξιτέλη. Είναι επί του παρόντος στη μόνιμη επίδειξη στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Το άγαλμα πήρε το όνομά του από το Ελληνικό νησί της Μήλου, όπου ανακαλύφθηκε.
                                                                                                                                                         
Η Νίκη της Σαμοθράκης είναι μαρμάρινο γλυπτό άγνωστου καλλιτέχνη της ελληνιστικής εποχής που βρέθηκε στο ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη, και παριστάνει φτερωτή τη θεά Νίκη.Το γλυπτό εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου από το 1884.  Είναι το πιο διάσημο άγαλμα στο κόσμο. Ο H.W. Janson το περιγράφει ως "το μεγαλύτερο αριστούργημα της Ελληνιστικής γλυπτικής" και είναι ένα από μικρό αριθμό Ελληνιστικών αγαλμάτων που είναι γνήσιο και όχι ρωμαϊκό αντίγραφο.



Η Μόνα Λίζα (γνωστή και ως Τζιοκόντα, ή Πορτραίτο της Λίζα Γκεραρντίνι, συζύγου του Φρανσέσκο ντελ Τζιοκόντο) είναι προσωπογραφία που ζωγράφισε ο Ιταλός καλλιτέχνης Λεονάρντο ντα Βίντσι. Πρόκειται για ελαιογραφία σε ξύλο λεύκης, που ολοκληρώθηκε μέσα στη χρονική περίοδο 1503-1519. Αποτελεί ιδιοκτησία του Γαλλικού Κράτους, και εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι. Ο πίνακας, διαστάσεων 77 εκ. × 53 εκ., απεικονίζει μία καθιστή γυναίκα, τη Λίζα ντελ Τζιοκόντο, η έκφραση του προσώπου της οποίας χαρακτηρίζεται συχνά ως αινιγματική. Η Μόνα Λίζα θεωρείται το πιο διάσημο έργο ζωγραφικής. 

Οι Βερσαλλίες είναι βασιλικό ανάκτορο λίγα χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι, στην ομώνυμη πόλη των Βερσαλλιών. Από το 1682 ως το 1789 οι Βερσαλλίες ήταν πρωτεύουσα της Γαλλίας. Σήμερα αποτελεί ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς τηςUNESCOΟι Βερσαλλίες ήταν μέχρι το 1660 ένα απλό μικρό παλάτι που χρησίμευε κυρίως ως καταφύγιο κυνηγιού. Μετά το 1660 ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΔ΄ αποφάσισε να επεκτείνει το παλάτι, και όχι να κατεδαφίσει το αρχικό κτίριο, με σκοπό οι Βερσαλλίες να γίνουν βασιλικό ανάκτορο και το πιο λαμπρό παλάτι της Ευρώπης. Οι πρώτες εργασίες διαπλάτυνσης άρχισαν το 1661, ενώ μέχρι το 1685 είχε τελειώσει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών. Στα τέλη του 18ου αιώνα το ανάκτορο είχε την σημερινή του μορφή. Η συνολική πρόσοψη έχει μήκος 570 μέτρα. Κατά την διάρκεια των εργασιών εργάζονταν ως και πάνω από 20.000 εργάτες στις Βερσαλλίες. Αλλά και όταν τελείωσαν οι εξωτερικές εργασίες, πραγματοποιούνταν συνεχώς εσωτερικές αλλαγές, κυρίως στον 18ο αιώνα, όπως αλλαγές δωματίων και αλλαγές στην διακόσμηση.

Η Disneyland Paris είναι ένα πάρκο ψυχαγωγίας, βρίσκεται στο προάστιο Marne-la-Vallee, 30 χιλιόμετρα περίπου από το κέντρο του Παρισιού. Η Ντίσνεϋλαντ στο Παρίσι είναι το νούμερο ένα τουριστικό αξιοθέατο της Γαλλίας με τον αριθμό των επισκεπτών να φτάνουν τα 16 εκατομμύρια το 2013. Το πάρκο άνοιξε τις πύλες του το 1992 και καλύπτει μια έκταση 4.800 στρεμμάτων, περιλαμβάνει δύο θεματικά πάρκα, το Disneyland Park και το Walt Disney Studios Park, ξενοδοχεία, αγορές, ψυχαγωγικό συγκρότημα, γήπεδο γκολφ, και αρκετούς επιπρόσθετους χώρους αναψυχής και διασκέδασης. 




Written by Nick Skiadas B'5   /    Γράφει ο Νίκος Σκιαδάς Β' 5