Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

DANGER!!

8 DANGEROUS 
FOOD
YOU MIGHT NOT KNOW!
WRITTEN BY  
                 MARILENA ROUSSOU,    
     &   IOANNA SIFNAIOU  C4,   &                         CHRYSALLIDA SKARAMAGA C5



1. Processed meat
 On October 26 2015, the World Health Organization (WHO) report showed that consumption of processed meat can lead to bowel cancer while red meat is probably carcinogenic. The International Organization for Cancer Research has incorporated processed meats such as hot dogs, sausages and bacon into the same group as tobacco, asbestos and diesel, which are carcinogenic. Discover which other dangerous foods can lead you to death...
  




2. Live octopus
 Most of us prefer our dishes cooked on the plate, but not in Korea. You can order live octopus, which is cut and served while it is still alive. The dangerous point is the suction cups that are still alive and can stick to your throat and choke you.





3. Wild mushrooms
Some wild mushrooms may seem innocent, but in fact they can become dangerous to human life, such as Amanitis the phallus that is depicted in the photograph. A bite will lead you straight to the toilet, while more can cause liver, kidney and heart damage that can lead to death.





  


4. Sky Fugu
"Fugu" fish is the most delicious but poisonous dish in the world. Chefs in Japan spend many years of training to learn to remove the toxic spots from that fish, which are 1,200 times more poisonous than cyanide. Even a bite of the wrong piece can be fatal.





5. Ackee Apricot
They love it in Jamaica. The local ackee fruit can be tested without fear when it is ripe and has revealed its fruits. If you try it when it is unripe, the toxin it contains, hypoglycine can lead to vomiting, even to death.







6. Pistachios
Pistachios are fine, as long as you do not have an allergy. Pistachios are one of the main food poisonings, especially if one thinks that it affects 1% of people worldwide. 




  


7. Raw cashews
Even if you do not have nut allergy, never eat cashews directly from the tree. Raw cashews contain a toxic substance that is fatal if you consume large amounts. In the supermarket and other places where nuts are sold, uncooked cashews have undergone a specific procedure where the particular substance has been removed.




   
8. Bean sprouts
 Bean sprouts can cause E. coli, salmonella and listeria. These bacteria thrive in hot, humid conditions that grow and germs. Bean shoots in Germany were identified as the possible cause of an E.coli epidemic and resulted in the death of 22 people in 2011.



  

8 ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ
ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ 
              ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΣΟΥ,    
     &   ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΦΝΑΙΟΥ  Γ4,  &
    ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ Γ5


1. Επεξεργασμένα κρέατα
Στις 26 του Οκτωβρίου 2015 , η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας
  ( ΠΟΥ) έκθεση έδειξε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του εντέρου , ενώ το κόκκινο κρέας είναι πιθανώς καρκινογόνο.  Ο Διεθνής Οργανισμός για την έρευνα του καρκίνου έχει εντάξει τα επεξεργασμένα κρέατα όπως το χοτ ντογκ, τα λουκάνικα και το μπέικον στην ίδια ομάδα με τον καπνό, τον αμίαντο και το ντίζελ, τα οποία είναι καρκινογόνα.  Ανακαλύψτε ποια άλλα επικίνδυνα φαγητά μπορούν να σας οδηγήσουν μέχρι και στον θάνατο...





2. Ζωντανό χταπόδι
Οι περισσότεροι από εμάς προτιμούμε το φαγητό μας μαγειρεμένο στο πιάτο, όχι όμως και στην Κορέα. Μπορείς να παραγγείλεις ζωντανό χταπόδι, το οποίο το κόβουν και το σερβίρουν ενώ είναι ακόμα ζωντανό. Το επικίνδυνο σημείο είναι οι βεντούζες οι οποίες είναι ακόμα ζωντανές και μπορεί να κολλήσουν στο λαιμό και να σε πνίξουν.




  
3. Άγρια μανιτάρια

Κάποια άγρια μανιτάρια μπορεί να φαίνονται αθώα, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή, όπως ο Αμανίτης ο φαλλοειδής που απεικονίζεται στη φωτογραφία. Με μια μπουκιά θα σας οδηγήσει κατευθείαν στην τουαλέτα, ενώ περισσότερη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει ηπατική, νεφρική και καρδιακή βλάβη που μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο.




4.Ψαρι Fugu
Το ψάρι “fugu” είναι το πιο γευστικό αλλά και δηλητηριώδες έδεσμα στον κόσμο. Σεφ στην Ιαπωνία περνούν πολλά χρόνια εκπαίδευσης για να μάθουν να αφαιρούν τα τοξικά σημεία από το συγκεκριμένο ψάρι, τα οποία είναι 1.200 φορές πιο δηλητηριώδες από το κυάνιο. Ακόμα και μια μπουκιά λάθος κομματιού μπορεί να αποβεί μοιραία.








5. Φρουτο Ackee
Το λατρεύουν στην Τζαμάϊκα. Το τοπικό φρούτο ackee μπορείτε να το δοκιμάσετε άφοβα, όταν είναι ώριμο και έχει φανερώσει τους καρπούς του. Εάν το δοκιμάσετε όταν είναι άγουρο, η τοξίνη που περιέχει, η υπογλυκίνη μπορεί να οδηγήσει σε εμετούς, ακόμα και στον θάνατο.




  



6. Φιστίκια
Τα φιστίκια είναι μια χαρά, αρκεί να μην έχετε αλλεργία. Τα φιστίκια αποτελούν μια από τις βασικές τροφικές δηλητηριάσεις, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι επηρεάζει το 1% των ανθρώπων παγκοσμίως.











7. Ωμα Κασίους
Ακόμα κι αν δεν έχετε αλλεργία στους ξηρούς καρπούς, ποτέ μη φάτε κάσιους κατευθείαν από το δέντρο. Τα ωμά κάσιους περιέχουν μια τοξική ουσία που είναι θανατηφόρα αν καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα. Στο σούπερ μάρκετ και σε άλλα μέρη που πωλούνται ξηροί καρποί, τα άψητα κάσιους έχουν υποστεί ειδική διαδικασία όπου έχει αφαιρεθεί η συγκεκριμένη ουσία.










8. Φυτρες φασολιών
Οι φύτρες φασολιών μπορεί να προκαλέσουν E. Coli, σαλμονέλα και λιστέρια. Τα συγκεκριμένα βακτήρια ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές συνθήκες που αναπτύσσονται και οι φύτρες. Φύτρες φασολιών στην Γερμανία αναγνωρίστηκαν ως η πιθανή αιτία για μια επιδημία E.coli και οδήγησε στον θάνατο 22 άτομα το 2011.