Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Παρουσίαση Προγράμματος "Νοιάζομαι και Δρω"

Τη φετινή σχολική χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα "Νοιάζομαι και δρω" και η εθελοντική ομάδα που δημιουργήθηκε ασχολήθηκε με την αιμοδοσία. 
Οι μαθητές με την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών προσέγγισαν μέσα από δραστηριότητες τις έννοιες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, του ακτιβισμού και του ενεργού πολίτη.  
Δημιουργήσαμε το παρακάτω βίντεο για να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα μας πέρα από τα σύνορα του σχολείου και να καλέσουμε τους συμπολίτες μας να γίνουν εθελοντές αιμοδότες συμμετέχοντας στην εαρινή εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνεται στην Πάρο.Οι μαθητές του προγράμματος δημιούργησαν την ακόλουθη παρουσίαση και ενημέρωσαν όλους τους μαθητές του Γυμνασίου: Το φυλλάδιο που φαίνεται στη συνέχεια μοιράστηκε σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας και στην Παροικιά πριν τη διεξαγωγή της εαρινής αιμοδοσίας στην Πάρο. Σκοπός αυτής της κίνησης ήταν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η παρακίνηση μαθητών και πολιτών να γίνουν εθελοντές αιμοδότες κάποια στιγμή στο μέλλον.