Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Θεματική Εβδομάδα - Διατροφή και Υγεία

γράφει η εκπαιδευτικός Ελένη Αρκουλή

Η Θεματική εβδομάδα 2018 αφιερώθηκε φέτος από εμάς στην ενότητα «Διατροφή και Υγεία». Οι δράσεις μας ήταν πολλαπλές και ακολουθούν ενδεικτικά κάποιες από αυτές.
Στο τμήμα Β1 είχαμε την τύχη και τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον γιατρό Δημήτρη Βαρριά, ο οποίος παρουσίασε με κατανοητό, απλό και παραστατικό τρόπο τα βασικά στοιχεία της υγιεινής διατροφής, καθώς και τη θεμελιώδη σημασία της για τη σωματική και πνευματική υγεία των εφήβων. Συζήτησε με τους μαθητές και απάντησε στις απορίες τους.

Στο Α1 τμήμα, οι μαθητές με άρτια συνεργασία σε ομάδες και άψογη προετοιμασία, δημιούργησαν διάφορες λιχουδιές που συνήθως απολαμβάνουμε στις καφετέριες. Απέδειξαν έτσι ότι μπορούμε και στο σπίτι μας με φρέσκα και αγνά υλικά να παρασκευάσουμε αγαπημένα στα παιδιά εδέσματα, όπως φρουτοσαλάτα, γλυκό με φράουλες και κρέμα, τηγανίτες με μέλι (pancakes κατά τη σύγχρονη ορολογία), κρέπες, σάντουιτς και άλλα. Η τάξη μετατράπηκε σε κουζίνα και όλοι απολαύσαμε υπέροχες γεύσεις σε κλίμα ευθυμίας, όπως δείχνουν και οι εικόνες που ακολουθούν. Ευτυχώς μαγειρική αποτυχία δεν είχαμε….
Περισσότερα στην ιστοσελίδα πατώντας εδώ